Перфорація дивертикула Меккеля стороннім тілом - Shatilo, O. M.; Shevchuk, B. I.; Shklyaev, V. G.; Hodovaniuk, A. A. (Хірургія України, 2018)
Дивертикул Меккеля — вроджена аномалія шлунково-кишкового тракту, яка трапляється у 2 — 4 % осіб у загальній популяції. За частотою виявлення гендерної різниці не виявлено, хоча частота ускладнень серед чоловіків вища в 3 — 4 рази. З ускладнень найчастіше трапляються кровотечі, інвагінації, кишкова непрохідність, перфорації, дуже рідко — везико-дивертикулярні нориці та пухлини. Наведено клінічний випадок перфорації дивертикула Меккеля дерев’яною тріскою, який імітував клініку гострого апендициту.